Therapie

Kinderwens

“Als ik later groot ben word ik moeder. Dan wil ik een jongen en een meisje”.

Een kinderwens is zo vanzelfsprekend: “Als ik later groot ben, word ik moeder. Dan wil ik een jongen en een meisje”. Maar wat nou als zwanger worden niet lukt, of als de zwangerschap eindigt in een miskraam? Of als je kinderwens onvervuld blijft en je moet leren omgaan met ongewenste kinderloosheid?

Het wel of niet krijgen van kinderen heeft een grote impact op je leven, je gevoel en je identiteit. Soms is een kinderwens zo sterk dat het al je gedachten en emoties bepaalt. Als je worstelt met je kinderwens, verminderde vruchtbaarheid of kinderloosheid - op welke manier dan ook - kun je vastlopen.

  • Is je kinderwens zo sterk dat het je leven beheerst?

  • Lukt het maar niet om zwanger te worden?

  • Is er sprake van onbegrepen verminderde fertiliteit, endometriose, PCO/PCOS of het Syndroom van Asherman?

  • Ben je benieuwd naar wat fertiliteitsmassage voor je kan betekenen?

  • Ben je bezig met behandelingen als KI, IUI, IVF, ICSI, KID, MESA/PESA, eiceldonatie of ovulatie-inductie en valt het je zwaar?

  • Ben je uitbehandeld, ongewenst kinderloos en weet je niet hoe je verder moet?

  • Staat je relatie onder druk door de kinderwens?

  • Heb je een miskraam, meerdere miskramen of een abortus gehad en weet je je geen raad met het verdriet?

  • Heb je een kinderwens, maar geen partner en verlang je naar steun tijdens een behandeltraject?

  • Heb je een trauma opgelopen door een gebeurtenis tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling of -onderzoek?

  • Ben je het vertrouwen in je lichaam kwijt of voel je je minder vrouw of man?

  • Lijkt de hele wereld te bestaan uit blije gezinnen en voel je je verdrietig, eenzaam of onbegrepen?


Herken je jezelf hierin? Je bent niet alleen
! Als psychosociaal therapeut en ervaringsdeskundige heb ik al veel mensen kunnen helpen met deze vraagstukken.

Neem contact met mij op.

“hormonen gieren door je lijf”

Behandelingen bij kinderwens en vruchtbaarheids-
problemen

Als zwanger worden niet vanzelf gaat, zijn meerdere vruchtbaarheidsbehandelingen mogelijk. Daar begin je meestal pas aan na een periode van proberen, hopen en teleurstelling. Als je dan een KI-, IUI-, IVF- of ICSI-traject ingaat, kan dat een zware wissel op je trekken. De hormonen gieren door je lijf en soms herken je jezelf niet meer. Of je partner herkent jou bij vlagen niet meer. Begeleiding door een deskundige bij een fertiliteitstraject kan je helpen om het goed te doorstaan en te verwerken.

Neem contact met met op.

hoe ziet therapie eruit?

Als massage- en psychosociaal therapeut ben ik bij de therapie niet gebonden aan een standaardaanpak. Door mijn brede opleiding kan ik uit meerdere vaatjes tappen. Fertiliteitsmassage is vaak een onderdeel van de behandeling. Maar hoe ik uiteindelijk te werk ga, hangt af van jouw hulpvraag en behoeften. Geen situatie is hetzelfde en geen mens is gelijk!

Bij mij volg je een kortdurend traject: ga uit van zes tot twaalf sessies.

We starten met een gratis kennismakingsgesprek van een half uur. Zo kan jij bepalen of je verder wilt en ik kan beoordelen of ik jou daadwerkelijk kan helpen. De daaropvolgende sessies duren 75 tot 90 minuten.

De eerste sessie is een uitgebreide intake. We stellen in alle rust vast waar de pijn zit, wat de context en de triggers zijn en we bepalen wat jouw doel is. Zo maken we een behandelplan. De eerste drie sessies bestaan voornamelijk uit praten. In latere sessies kan ik werken met technieken uit verschillende stromingen, zoals neurolinguïstisch programmeren (NLP), oplossingsgericht coachen, visualisaties en lichaamsgerichte therapie. Denk hierbij aan viscerale massages die verklevingen losmaken en positief werken op de doorbloeding van de baarmoeder. De aanraking kan je ook helpen om beter in contact met je lichaam te komen.

Fertiliteitsmassage

Fertiliteitsmassage is een zachte, viscerale massage, die zich richt op het gebied rond de buik, onderrug, baarmoeder en darmen. De organen in dit gebied bewegen de hele dag. Zo stijgen en dalen je nieren bij iedere ademhaling een paar centimeter, bewegen je darmen voortdurend en maken je eierstokken een draaiende beweging. De bindweefselstructuren in je buikholte, waarin de organen zich bevinden, staan allemaal met elkaar in verbinding. Fertiliteitsmassage maakt dit bindweefsel zachter, maakt verklevingen los en stimuleert de doorbloeding van je baarmoeder en eierstokken.

Naast de positieve lichamelijke effecten van fertiliteitsmassage, is het ook een weldaad voor je geest. Het aanraken van je buik – de buik die jou zo kwetsbaar maakt – geeft een diepe ontspanning en helpt je om emoties los te laten. En je weet het ongetwijfeld: ontspanning is voor alles goed. Óók bij een kinderwens.

Fertiliteitsmassage vergoed door de zorgverzekering?

Fertiliteitsmassage is slechts een onderdeel van mijn brede werk als therapeut. Belangrijk om te weten: omdat ik gediplomeerd psychosociaal therapeut en gediplomeerd massagetherapeut ben, wordt de fertiliteitsmassage die ik geef vergoed door de zorgverzekering. Neem contact met mij op

Bij de therapie sta jij centraal. Al je menselijke factoren worden meegenomen: je emoties, je gedachten, je gedrag, je sociale omgeving en je lichamelijke en spirituele beleving. Alles wat jou, jou maakt. Dat is niet zo zweverig als het nu misschien klinkt. Mijn behandelingen zijn concreet, doelgericht en gebaseerd op de wetenschap.

Ongeveer vijftien procent van de mensen is verminderd vruchtbaar. Dat percentage groeit gestaag. Er zijn net zo veel mannen als vrouwen die vruchtbaarheidsproblemen hebben. Het moeizaam, of niet kunnen krijgen van kinderen kan leiden tot lichamelijke en psychische problemen. Professionele hulp kan je helpen tijdens behandeltrajecten, of als je uitbehandeld bent. Ik sta je graag bij.

Neem contact met mij op.